Visschotel uit de oven
Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
25
minutesingrediënten
200 gr zalmfilet
250 gr kabeljauw
125 gr rivierkreeftjes
200 gr creme fraiche
1 eetlepel viskruiden
1 theelepel dille
1 theelepel peterselie
1/2 theelepel paprika poeder
4 eetlepels geschaafde Grana Padano
1 kleine rode ui gesnipperd
1 pakje bladerdeeg
1 eetlepel paneermeel
1 eigeel of 2 eetlepels melk
Beschrijving
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 1 grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in.
- Bekleed de bodem en de randen met 6 plakken bladerdeeg. Strooi de paneermeel over de bodem.
- Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes en doe deze in een schaal samen met de rivierkreeftjes.
- Voeg de creme fraiche, ui en alle kruiden toe en roer goed door elkaar.
- Verdeel het vismengsel over de ovenschaal.
- Bedek de bovenkant met de resterende 4 plakken bladerdeeg. Snijd aan de bovenkant een vormpje uit de bladerdeeg zodat er een gaatje ontstaat waar de stoom uit kan, en leg deze ernaast.
- Smeer de bladerdeeg in met het eigen of de melk en bestrooi met de Grana panado. Doe de ovenschaal 25 minuten in de oven.
- Lekker met een tomatensalade.
Opmerkingen:
- Ik heb dit recept ooit bij jumbo gezien. Een beetje aangepast naar eigen smaak maar een heerlijke maaltijd met een lekkere salade erbij. Je kan ook variëren door bijv spinazie toe te voegen.