Japanse pannenkoek met misogehakt

Japanse pannenkoek met miso gehakt

Japanse pannenkoek met miso gehakt

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes

ingrediënten

  • 500 gr bloem

  • 500 ml kokend water

  • 1 zakje miso bouillon

  • 1/2 tablet kippenbouillon

  • 5 eieren

  • 100 gr fijn gesneden spitskool

  • 100 gr wortel julienne

  • 1 bosje bosui

  • 8 plakken spek

  • 500 gr gehakt

  • 1 eetlepel miso pasta

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel magere yoghurt

  • 1 eetlepel water

  • 1 theelepel citroensap

  • 16 eetlepels tomatenketchup

  • 4 theelepels dijon mosterd

  • 2 eetlepels worcestersaus

  • 4 eetlepels suiker

  • 4 theelepels vissaus

  • 4 theelepels gembersiroop

  • 8 eetlepels Japanse sojasaus

  • 4 eetlepels minrin

  • Gefrituurde uitjes

Beschrijving

  • Begin met het maken van de sauzen.
  • Voor de okonomiyakisaus:
  • Doe in een pannetje de tomatenketchup, mosterd, worchestersaus, suiker, vissaus, gembersiroop, Japanse sojasaus en de minmin. Roer door elkaar en breng even aan de kook. Laat 1-2 minuten doorkoken en laat het dan afkoelen.
  • Voor de mayonaise saus:
  • Roer de mayonaise, magere yoghurt, water, en citroensap door elkaar.
  • Voor het gehakt:
  • Bak de gehakt rul. Voeg 1 eetlepel misopasta toe met evt een beetje water. Roer door de gehakt tot het helemaal opgelost is. Zet apart voor later.
  • Voor de pannenkoek:
  • Maak een bouillon met een 1/2 tablet kippenbouillon en 1 zakje miso bouillon.
  • Maak een dikke pannenkoekenmix van de bloem, bouillon en de eieren.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Roer de spitskool, wortel en de helft van de bosui door het pannenkoekenmengsel.
  • Doe wat olie in een koekenpan en schep er een flinke schep pannenkoekenmix in. Leg gelijk op de bovenkant 2 plakken spek. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Keer de pannenkoek om als de onderkant mooi bruin is en de bovenkant droog.
  • Doe de gebakken pannen koeken evt in een oven op 100 graden als je alles tegelijk warm wilt serveren.
  • Spuit de sauzen over de pannenkoek en garneer met de bosui en gefrituurde uitjes. Serveer de gehakt er los naast.