Japanse pannenkoek met miso gehakt
4
servings30
minutes20
minutesingrediënten
500 gr bloem
500 ml kokend water
1 zakje miso bouillon
1/2 tablet kippenbouillon
5 eieren
100 gr fijn gesneden spitskool
100 gr wortel julienne
1 bosje bosui
8 plakken spek
500 gr gehakt
1 eetlepel miso pasta
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel magere yoghurt
1 eetlepel water
1 theelepel citroensap
16 eetlepels tomatenketchup
4 theelepels dijon mosterd
2 eetlepels worcestersaus
4 eetlepels suiker
4 theelepels vissaus
4 theelepels gembersiroop
8 eetlepels Japanse sojasaus
4 eetlepels minrin
Gefrituurde uitjes
Beschrijving
- Begin met het maken van de sauzen.
- Voor de okonomiyakisaus:
- Doe in een pannetje de tomatenketchup, mosterd, worchestersaus, suiker, vissaus, gembersiroop, Japanse sojasaus en de minmin. Roer door elkaar en breng even aan de kook. Laat 1-2 minuten doorkoken en laat het dan afkoelen.
- Voor de mayonaise saus:
- Roer de mayonaise, magere yoghurt, water, en citroensap door elkaar.
- Voor het gehakt:
- Bak de gehakt rul. Voeg 1 eetlepel misopasta toe met evt een beetje water. Roer door de gehakt tot het helemaal opgelost is. Zet apart voor later.
- Voor de pannenkoek:
- Maak een bouillon met een 1/2 tablet kippenbouillon en 1 zakje miso bouillon.
- Maak een dikke pannenkoekenmix van de bloem, bouillon en de eieren.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Roer de spitskool, wortel en de helft van de bosui door het pannenkoekenmengsel.
- Doe wat olie in een koekenpan en schep er een flinke schep pannenkoekenmix in. Leg gelijk op de bovenkant 2 plakken spek. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan. Keer de pannenkoek om als de onderkant mooi bruin is en de bovenkant droog.
- Doe de gebakken pannen koeken evt in een oven op 100 graden als je alles tegelijk warm wilt serveren.
- Spuit de sauzen over de pannenkoek en garneer met de bosui en gefrituurde uitjes. Serveer de gehakt er los naast.