Recipe Card
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesingrediƫnten
400 gr ijsbergsla in reepjes
4 hard gekookte eieren
4 tomaten of meerdere cherrytomaatjes in partjes
6 ansjovisfilets
knoflook/kruiden croutons
Parmezaanse kaas
125 gr uitgebakken spekjes
caesar dressing ( mijn favoriet is van Cardini). Kan ook evt zelf maken. ( zie onderaan recept)
Beschrijving
- Snijd de ansjovisfilets klein en roer deze door de sla heen.
- Verdeel de salade over 4 borden.
- Maak de salade op met de tomaatjes, spekjes, eieren in partjes en de croutons.
- Schaaf parmazaanse kaas over de salade.
- Schenk de dressing over de salades.
- Om zelf dressing te maken: doe in een maatbeker 3 ansjovisfilets, 1 teentje geperste knoflook, 1 eetlepel citroensap, een paar druppels worcestershiresaus, 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel zure room. Blender alles met een staafmixer. Breng op smaak met peper en evt een beetje mosterd.
- Als je de salade als maaltijdsalade wilt eten, voeg dan 100 gr gegrilde kip toe aan de salade en serveer met stokbrood en kruidenroomkaas of gebakken aardappeltjes.
Opmerkingen:
- Een klassiek en simpele maar altijd lekkere salade. De dressing van Cardini vind ik zelf erg lekker en gebruik ik altijd. Iets wat al goed is hoef je niet na te maken.