Visterrine zalm/kabeljauw

Visterrine zalm/kabeljauw

Visterrine zalm/kabeljauw

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

10

minutes

ingrediënten

  • 300 gr zalm

  • 200 gr kabeljauw

  • 150 ml room

  • zout en peper

  • 1/2 theelepel dille

  • 200 gr gerookte zalm

Beschrijving

  • Doe de zalm en de kabeljauw beide in een aparte goed afsluitbare zak.
  • Kook de zalm en kabeljauw in de zakken in kokend water voor ongeveer 10 minuutjes. Laat afkoelen.
  • Bedek de terrine of kleine schaaltjes met plastic folie. Laat de folie over de randen hangen. Bedek de bodem en randen met de gerookte zalm.
  • Doe de zalm samen met 100 ml room, zout, peper en de overgebleven gerookte zalm in de keukenmachine en maal tot een dikke crème.
  • Maak de keukenmachine schoon en voeg nu de kabeljauw, zout, peper, 50 ml room en dille toe en maal deze tot een dikke crème.
  • Vul de terrine eerst met een laagje zalm, dan een laagje kabeljauw en eindig met een laagje zalm.
  • Vouw de plastic huishoudfolie dicht en laat de terrine opstijven.
  • Snij voor het serveren de terrine in plakjes of dien het op als een bombe op een beetje sla.