Visterrine zalm/kabeljauw
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
10
minutesingrediënten
300 gr zalm
200 gr kabeljauw
150 ml room
zout en peper
1/2 theelepel dille
200 gr gerookte zalm
Beschrijving
- Doe de zalm en de kabeljauw beide in een aparte goed afsluitbare zak.
- Kook de zalm en kabeljauw in de zakken in kokend water voor ongeveer 10 minuutjes. Laat afkoelen.
- Bedek de terrine of kleine schaaltjes met plastic folie. Laat de folie over de randen hangen. Bedek de bodem en randen met de gerookte zalm.
- Doe de zalm samen met 100 ml room, zout, peper en de overgebleven gerookte zalm in de keukenmachine en maal tot een dikke crème.
- Maak de keukenmachine schoon en voeg nu de kabeljauw, zout, peper, 50 ml room en dille toe en maal deze tot een dikke crème.
- Vul de terrine eerst met een laagje zalm, dan een laagje kabeljauw en eindig met een laagje zalm.
- Vouw de plastic huishoudfolie dicht en laat de terrine opstijven.
- Snij voor het serveren de terrine in plakjes of dien het op als een bombe op een beetje sla.