Tzatziki

tzatziki

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking timeminutes

ingrediƫnten

  • 500 ml Griekse yoghurt

  • 1 komkommer

  • 1/2 theelepel zout

  • 3 tenen knoflook

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel gedroogde dille

  • olijfolie

Beschrijving

  • Was de komkommer en snijd de kontjes eraf. Rasp de komkommer grof boven een zeef.
  • Strooi de zout over de komkommer en laat minimaal een half uurtje uitlekken. Druk dan met de bolle kant van de lepel het overtollige vocht uit de komkommer.
  • Pers de knoflooktenen en roer deze door de yoghurt. Voeg de komkommer en dille toe samen met het citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Roer alles goed door.
  • Laat de tzatziki minimaal een paar uur staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer de tzatziki met nog een beetje olijfolie eroverheen.