tzatziki
Servings
4
servingsPrep time
20
minutesCooking timeminutes
ingrediƫnten
500 ml Griekse yoghurt
1 komkommer
1/2 theelepel zout
3 tenen knoflook
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gedroogde dille
olijfolie
Beschrijving
- Was de komkommer en snijd de kontjes eraf. Rasp de komkommer grof boven een zeef.
- Strooi de zout over de komkommer en laat minimaal een half uurtje uitlekken. Druk dan met de bolle kant van de lepel het overtollige vocht uit de komkommer.
- Pers de knoflooktenen en roer deze door de yoghurt. Voeg de komkommer en dille toe samen met het citroensap en 1 eetlepel olijfolie. Roer alles goed door.
- Laat de tzatziki minimaal een paar uur staan zodat de smaken goed intrekken. Serveer de tzatziki met nog een beetje olijfolie eroverheen.