Rundvlees salade

Rundvlees salade

Rundvlees salade

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

20

minutes

ingrediƫnten

  • 500 gr draadjesvlees ( zie recept draadjesvlees)

  • 1 kilo aardappels

  • 2 sjalotjes

  • 4 kwart augurken (partysticks)

  • 10 eetlepels mayonaise

  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder

  • zout en peper

  • 1 eetlepel water

  • 1 eetlepel magere yoghurt

  • 1 theelepel citroensap

  • garnering voor eromheen zoals divers broodbeleg, gevulde eitjes (zie recept), tomaatjes en bijv zilveruitjes

Beschrijving

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Laat afkoelen.
  • Stamp de aardappels fijn en trek het vlees uit elkaar. Meng het door elkaar samen met 6 eetlepels mayonaise en de paprikapoeder.
  • Snijd de sjalot fijn en de augurk in blokjes. Meng door het vleesmengsel. Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Schep de salade op een schaal en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
  • Maak een mayonaise saus van 4 eetlepels mayonaise, de magere yohurt, water en citroensap. Schenk dit over de rundvleessalade en zorg dat alles bedekt is.
  • Maak de schaal af met de diverse garneringen.

Draadjesvlees

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

3

hours 

ingrediƫnten

  • 1 kg runderriblap

  • 2 uien fijngesneden

  • 2 blaadjes laurier

  • 2 plakken ontbijtkoek

  • 1 eetlepel (appel)stroop

  • 5 kruidnagels

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 500 ml runderbouillon

  • zout en peper

  • 100 gr boter

Beschrijving

  • Bestrooi beide kanten van de riblappen met zout en peper.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak de riblappen kort bruin aan beide zijde. Haal de riblappen eruit.
  • Bak de ui glazig. Voeg hierna de tomatenpuree mee en bak deze een paar minuutjes mee.
  • Voeg de bouillon toe samen met de stroop en roer door tot de stroop is opgelost.
  • Leg de riblappen terug in de pan en draai het vuur naar de laagste stand.
  • Scheur de ontbijtkoek in kleine stukjes en voeg deze samen met het laurierblad en kruidnagels toe.
  • Laat alles op een klein pitje ongeveer 3 uur pruttelen totdat het vlees uit elkaar valt. Let op dat het vocht voldoende blijft, anders een klein beetje bouillon bijschenken. Verwijder de kruidnagels en laurierblad voordat het opgediend wordt.
  • Lekker met pastinaak puree ( zie bijgerechten) en stoofpeertjes.