Rundvlees salade
4
servings30
minutes20
minutesingrediƫnten
500 gr draadjesvlees ( zie recept draadjesvlees)
1 kilo aardappels
2 sjalotjes
4 kwart augurken (partysticks)
10 eetlepels mayonaise
1 theelepel gerookte paprikapoeder
zout en peper
1 eetlepel water
1 eetlepel magere yoghurt
1 theelepel citroensap
garnering voor eromheen zoals divers broodbeleg, gevulde eitjes (zie recept), tomaatjes en bijv zilveruitjes
Beschrijving
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Laat afkoelen.
- Stamp de aardappels fijn en trek het vlees uit elkaar. Meng het door elkaar samen met 6 eetlepels mayonaise en de paprikapoeder.
- Snijd de sjalot fijn en de augurk in blokjes. Meng door het vleesmengsel. Breng alles op smaak met zout en peper.
- Schep de salade op een schaal en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
- Maak een mayonaise saus van 4 eetlepels mayonaise, de magere yohurt, water en citroensap. Schenk dit over de rundvleessalade en zorg dat alles bedekt is.
- Maak de schaal af met de diverse garneringen.
Draadjesvlees
4
servings15
minutes3
hoursingrediƫnten
1 kg runderriblap
2 uien fijngesneden
2 blaadjes laurier
2 plakken ontbijtkoek
1 eetlepel (appel)stroop
5 kruidnagels
1 blikje tomatenpuree
500 ml runderbouillon
zout en peper
100 gr boter
Beschrijving
- Bestrooi beide kanten van de riblappen met zout en peper.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de riblappen kort bruin aan beide zijde. Haal de riblappen eruit.
- Bak de ui glazig. Voeg hierna de tomatenpuree mee en bak deze een paar minuutjes mee.
- Voeg de bouillon toe samen met de stroop en roer door tot de stroop is opgelost.
- Leg de riblappen terug in de pan en draai het vuur naar de laagste stand.
- Scheur de ontbijtkoek in kleine stukjes en voeg deze samen met het laurierblad en kruidnagels toe.
- Laat alles op een klein pitje ongeveer 3 uur pruttelen totdat het vlees uit elkaar valt. Let op dat het vocht voldoende blijft, anders een klein beetje bouillon bijschenken. Verwijder de kruidnagels en laurierblad voordat het opgediend wordt.
- Lekker met pastinaak puree ( zie bijgerechten) en stoofpeertjes.