Rode uienchutney

Rode uienchutney

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

ingrediƫnten

  • 3 grote rode uien

  • 40 gr boter

  • 4 eetlepels bruine suiker

  • 2 eetlepels honing

  • 30 ml rode wijn azijn

  • 50 ml rode port

  • 1 theelepel tijm

Beschrijving

  • Snijd de uien door de helft en snij dan halve ringen.
  • Laat de boter in een koekenpan smelten. Voeg de uien toe en zet het vuur laag. Laat ze iets sudderen en al karameliseren.
  • Voeg dan de port, suiker, tijm, honing en wijnazijn toe. Laat alles inkoken tot een dikke stroperige saus.
  • Laat afkoelen.

Opmerkingen:

  • Heerlijk op bijv een blokje pittige kaas of op een toostje met pate. Maar ook lekker op een stuk varkenshaas of geitenkaas.