Pincho’s
Servings
12
servingsPrep time
20
minutesCooking time
8
minutesingrediƫnten
1 afbakstokbrood
2 gerapte teentjes knoflook
100 ml olijfolie
beleg (bijv: zalm, blauwe kaas, serranoham, gekookt ei); zie bij opmerkingen tips voor beleg.
Beschrijving
- Meng de olijfolie met de knoflook en zet even weg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de stokbrood in dunne plakjes.
- Beleg een bakrooster met aluminiumfolie.
- Smeer met een kwastje de stokbrood aan beide kanten in met de knoflookolie en leg ze op het aluminiumfolie.
- Bak de broodjes 4 minuten. Keer ze dan om en bak ze nog 4 minuten.
- Laat afkoelen. In een afgesloten trommel blijven ze een paar dagen goed.
- Maak de pinch’s op ( zie bij opmerkingen) of leg het beleg om het brood heen en laat ieder zijn eigen beleg kiezen)
Opmerkingen:
- Voorbeelden van beleg zijn:
- – Gerookte zalm met een eitje en een dit mayonaise
- – Serranoham met een tomaatje en eitje
- – Geitenkaas met dadel en walnoot
- – Gerookte zalm met een asperge
- – Manchegokaas met gerookte paprika
- – Serranoham met blauwe kaas en een ansjovis
- – Gerookte zalm met een gamba en aoli