Pincho's

Pincho’s

Pincho’s

Recipe by Vanessa
Servings

12

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

8

minutes

ingrediƫnten

  • 1 afbakstokbrood

  • 2 gerapte teentjes knoflook

  • 100 ml olijfolie

  • beleg (bijv: zalm, blauwe kaas, serranoham, gekookt ei); zie bij opmerkingen tips voor beleg.

Beschrijving

  • Meng de olijfolie met de knoflook en zet even weg.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de stokbrood in dunne plakjes.
  • Beleg een bakrooster met aluminiumfolie.
  • Smeer met een kwastje de stokbrood aan beide kanten in met de knoflookolie en leg ze op het aluminiumfolie.
  • Bak de broodjes 4 minuten. Keer ze dan om en bak ze nog 4 minuten.
  • Laat afkoelen. In een afgesloten trommel blijven ze een paar dagen goed.
  • Maak de pinch’s op ( zie bij opmerkingen) of leg het beleg om het brood heen en laat ieder zijn eigen beleg kiezen)

Opmerkingen:

  • Voorbeelden van beleg zijn:
  • – Gerookte zalm met een eitje en een dit mayonaise
  • – Serranoham met een tomaatje en eitje
  • – Geitenkaas met dadel en walnoot
  • – Gerookte zalm met een asperge
  • – Manchegokaas met gerookte paprika
  • – Serranoham met blauwe kaas en een ansjovis
  • – Gerookte zalm met een gamba en aoli