Oosterse pulled pork met rijst en groente

Oosterse pulled pork met rijst en groente

Oosterse pulled pork met rijst en groente

Recipe by Vanessa
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

8

hours 

ingrediƫnten

  • 2,5 kilo varkensprocureur

  • peper

  • 150 ml sojasaus

  • 200 gr fijn gesneden spitskool

  • 150 gr wortel julienne

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 1 theelepel siracha

  • 1 geraspte knoflookteen

  • 1 theelepel geraspte gember

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  • 3 eetlepels vissaus

  • 300 gr basmatirijst

  • mangochutney

  • hoisinsaus

  • Gebakken uitjes

Beschrijving

  • Bestrooi de varkensprocureur met peper. Doe de varkensprocureur in de slowcooker en giet de sojasaus eroverheen. Wrijf de sojasaus een beetje over het vlees. Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat zo’n 6-8 uur garen tot het vlees uit elkaar valt.
  • Roer de zonnebloemolie, sesamolie, sirachasaus, knoflook, gember, basterdsuiker en de vissaus door elkaar totdat alle suiker is opgelost. Zet opzij tot het laatste moment.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de saus door de groente
  • Dien het vlees op met de rijst en groente en maak af met wat mangochutney, hoisinsaus en gebakken uitjes.

Opmerkingen:

  • Indien je geen slowcooker hebt, kan je het ook in de oven doen. Doe de varkensprocureur in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat het 6-8 uur langzaam garen op 120 graden.