Oosterse pulled pork met rijst en groente
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
8
hoursingrediƫnten
2,5 kilo varkensprocureur
peper
150 ml sojasaus
200 gr fijn gesneden spitskool
150 gr wortel julienne
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel siracha
1 geraspte knoflookteen
1 theelepel geraspte gember
1 eetlepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels vissaus
300 gr basmatirijst
mangochutney
hoisinsaus
Gebakken uitjes
Beschrijving
- Bestrooi de varkensprocureur met peper. Doe de varkensprocureur in de slowcooker en giet de sojasaus eroverheen. Wrijf de sojasaus een beetje over het vlees. Zet de slowcooker aan op de laagste stand en laat zo’n 6-8 uur garen tot het vlees uit elkaar valt.
- Roer de zonnebloemolie, sesamolie, sirachasaus, knoflook, gember, basterdsuiker en de vissaus door elkaar totdat alle suiker is opgelost. Zet opzij tot het laatste moment.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de saus door de groente
- Dien het vlees op met de rijst en groente en maak af met wat mangochutney, hoisinsaus en gebakken uitjes.
Opmerkingen:
- Indien je geen slowcooker hebt, kan je het ook in de oven doen. Doe de varkensprocureur in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat het 6-8 uur langzaam garen op 120 graden.