Haring met appelsalade
Servings
4
servingsPrep time
20
minutesCooking time
10
minutesingrediƫnten
1 zoetzure appel
4 haringen
1 fijngesneden uitje
200 gr haricot verts
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel olie
1 eetlepel appelazijn
1 theelepel tijm
4 middelgrote trostomaatjes
snuf versgemalen peper
Beschrijving
- Snijd de haricots verts in kleine stukjes en kook ze beetgaar.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Voeg in een kom de haricots verts, appel en ui samen.
- Maak in een kommetje de dressing van de olie, azijn, creme fraiche, dille en peper.
- Meng de dressing door het appelmengsel.
- Snijd 2 tomaatjes in partjes. Snijd de rest van de tomaatjes in kleine blokjes.
- Maak het bord op. Plaats een ring op het midden van het bord en vul deze met het appelmengsel. Verwijder de ring. Leg de haring er kruis bewijs op. Leg 2 partjes tomaat aan de zijkant en bestrooi de randen van het bord met de tomatenblokjes.
Opmerkingen:
- Dit recept heb ik ooit op de kookclub geleerd en is een heerlijke combinatie bij elkaar.