Borek met gehakt

Borek met gehakt

Borek met gehakt

Recipe by Vanessa
Servings

10

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

25

minutes

ingrediƫnten

  • 300 gr gehakt

  • 50 gr verkruimelde feta

  • 1 theelepel peterselie

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 geraspte teen knoflook

  • 1 sjalot

  • 1 theelepel rode hete saus

  • 1 eetlepel bloem

  • borekvellen of filodeeg

  • 1 klont gesmolten boter

Beschrijving

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Rasp de sjalot. En voeg deze samen met het gehakt, knoflook, feta en de kruiden.
  • Kneed alles goed door.
  • Pak een boekvel of filodeeg en smeer deze in met de boter. Vouw dubbel.
  • Belg daarna met het gehakt en rol het op als een loempia. Zorg dat ze zijkanten ook naar binnenvouwen zijn voordat je rolt.
  • Doe hetzelfde met de andere vellen.
  • Bak de borek in de oven voor 25 minuten.

Opmerkingen:

  • Borekvellen kan je halen in de Turkse supermarkt.
  • Erg lekker met wat chilisaus om in te dippen.