Borek met gehakt
Servings
10
servingsPrep time
20
minutesCooking time
25
minutesingrediƫnten
300 gr gehakt
50 gr verkruimelde feta
1 theelepel peterselie
1 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
1 geraspte teen knoflook
1 sjalot
1 theelepel rode hete saus
1 eetlepel bloem
borekvellen of filodeeg
1 klont gesmolten boter
Beschrijving
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Rasp de sjalot. En voeg deze samen met het gehakt, knoflook, feta en de kruiden.
- Kneed alles goed door.
- Pak een boekvel of filodeeg en smeer deze in met de boter. Vouw dubbel.
- Belg daarna met het gehakt en rol het op als een loempia. Zorg dat ze zijkanten ook naar binnenvouwen zijn voordat je rolt.
- Doe hetzelfde met de andere vellen.
- Bak de borek in de oven voor 25 minuten.
Opmerkingen:
- Borekvellen kan je halen in de Turkse supermarkt.
- Erg lekker met wat chilisaus om in te dippen.